Det er svært at forestille sig en bedre ramme for en astronomifestival end Brorfelde Observatorium. For glad amatørastronom er det om ikke hellig jord, så dog et helt specielt stykke Danmark. Først og fremmest pga. den historiske aura og særlige videnskabshistorie. Men sandelig også fordi der bare er helt umanerligt smukt. Nej, rammen var der ikke noget at udsætte på, da startskuddet gik til Astronomisk Festival i anledning af at Brorfeldes Astronomiske Vennekreds kunne fejre 25 års jubilæum.  

Der var heller ikke en finger at sætte på resten af arrangementer og lad bare mig vove en lille overdrivelse og kalde det et astronomisk folkemøde. Rigtigt mange havde lagt vejen forbi Brorfelde for enten at lytte til et af de mange interessante foredrag, for at udveksle amatørastronomiske erfaringer, for at hygge eller for at benytte lejligheden til at oberservere med de medbragte teleskoper. Eller måske for at være med til lidt af det hele.

Selv den amatørastronomens nådesløse fjende, vejret, var med arrangørene. Lørdag aften gav rigelig mulighed for at lufte det medbragte astromigear. Rigtigt mange borgere fra omegnen lagde vejen forbi for at få et kig i et af teleskoperne. Der blev stillet rigtigt mange gode spørgsmål og snakken giv ivrigt ved teleskoperne – En detaljer som billederne desvære ikke kan gengive. Selvom det ikke var dybfryservejr satte den varme suppe alligevel prik over i’et da en givende obersavationsaften nærmede sig slutningen.

Tillykke til BAV med 25 år og tak for et arrangement i særklasse.