Statens Naturhistoriske Museum havde samlet mange gode kræfter inden for Dansk Astronomi til Space Night på Geologiske Museum fredag d. 1/11. På professionelle og amatører var på plads til at modtage publikum med utallige måder at formidle astronomi på. Da dørene blev slået op kl. 18. var der allerede lang kø ved indgangen. På trods af skarp konkurrence fra J-dag (lanceringen af årets julebryg fra Tuborg), var der absolut ingen mangel på publikumsinteresse. Vi havde selv fået tildelt en glimrende plads umiddelbart inden for inden for billetsalget. Her var vi flankeret af vores venner fra KAF, Wieth-Knudsen Observatoriet og Astronomisk Selskab. Vi havde valgt at tematisere vores egen udstilling så den udelukkende handlede om spektrograf og til formålet havde vi medbragt prismer, gitre og nogle mindre teleskoper. Ud over det demonstrerede vi også analyse af spektre i praksis på en medbragt PC med Rspec som er en meget publikumsvenlig tilgang til spektrografi.

Vores stand var så velbesøgt at vi ikke selv fik tid til at se de øvrige udstilleres indslag. Men det må vist kaldes et luksusproblem - Det var selvfølgelig rigtig dejligt at så mange lagde vejen forbi. Vi fik mange gode spørgsmål og rigtig mange var imponerede over hvor spændende projekter man kan stable på benene med amatørudstyr.

Alt i alt må vi kvittere Statens Naturhistoriske Museum for et arrangement i særklasse. Vi håber på lignende arrangementer i fremtiden.

I øvrigt planlægger bestryrelsen at lave en foreningsudflugt til den nye udstilling om meteoritter på Geologisk Museum.