Nordea har sponseret en 16-tommer (400mm) Dobson Newton kikkert til foreningen. Teleskopet er langt over hvad en begynder normalt vil investere i, men er dog ganske enkelt at betjene.

Teleskopet er velegnet til fortorvsastronomi, da det på grund af sin størrelse trækker tilskuere til, samt at det kan vise selv svage objekter på himlen, så man får en virkelig god oplevelse! En Dobson virker ved at man simpelthen skubber blidt til teleskopen for at flytte det, og derfor kan alle betjene det. Teleskopet deles i tre dele når det transporteres, men samles let med fingerskruer - ingen værktøj eller specialviden er nødvendig. På grund af spejlets størrelse er teleskopet meget velegnet til at se svage tåger med, eller se planeterne i stor forstørrelse.

Teleskopet består af en overdel med sekundærspejl, et hus med hovedspejlet og en monteringsbase. Dertil kommer tre aluminiumsprofiler, som bruges når det samles. Der er også søgekikkert, batteri med køleblæser og laserkollimator med til teleskopet.