Et internationalt forskerhold under ledelse af Center for GeoGenetik på Statens Naturhistoriske Museum har opdaget et meteorkrater med en diameter på 31 km under indlandsisen i Nordgrønland.

Læs mere på KUs hjemmeside her

Som lovet ved arrangementet 25/10 på Greve Bibliotek, kan du her hente PowerPoint showet fra foredraget om Mars v/Morten Bo Madsen, Niels Bohr Instituttet. Klik på ovenstående link som åbner Mortens præsentation i et nyt vindue. Højreklik og vælg Gem som.. for at downloade den. 

 

I november er der gode chancer for at se mange stjerneskud, hvis det bliver klart vejr. Månen vil dog genere en del, da det er fuldmåne den 23. november og stjerneskuddene topper den 17-18. november. Der vil være op til 15 ekstra stjerneskud pr time, som udstråler fra stjernebilledet Løven. Da Løven står op i NØ KL 22 vil man se flest stjerneskud på den nordøstlige himmel, og antallet vil stige i takt med at Løven bevæger sig højere op på himlen. Hvis man hører til de morgenduelige vil det faktisk være bedst at observere leonider tidligt søndag morgen den 18. november, hvor månen også generer mindre.
Der kræves ikke noget udstyr for at se stjerneskud, du skal bare finde et sted, hvor du kan se en stor del af nattehimlen.

Se mere om leoniderne på:
https://www.timeanddate.com/astronomy/meteor-shower/leonids.html

Leoniderne skyldes millimeterstore partikler, der er afgivet af kometen Tempel-Tuttle, hvis bane Jorden krydser her midt i november.

Underkategorier